Du behöver
- 1 st burk kokta borlottibönor 410 g
- 1 st förpackning kokta kikärter 190 g
- 2 dl äppeljuice
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 0.5 msk potatismjöl
- salt svartpeppar
- 250 g bogfläsk eller sidfläsk, rimmat
Servera med:
råkostsallad på t ex riven morot och spetskål smaksatt med citronsaft
Gör så här
1
Skölj bönor och kikärter i ett durkslag och låt rinna av.
2
Blanda äppeljuice, buljongtärning och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Tillsätt bönor och kikärter och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
3
Klipp bort svålkanten på fläsket och stek fläsket i en het stekpanna, ca 2 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med råkostsallad.