Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
100 g kesella 1 %
50 g smör

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör
500 g lammfärs
1 dl vitt vin torrt
2 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
2 msk hackad persilja
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul

Äggstanning:

3 st ägg
150 g kesella
1 dl prästost riven

Garnera med:

1 dl oliver svarta urkärnade
persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, salt, bakpulver, kesella och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en smulig massa. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme i en stekpanna med smör. Höj värmen, tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt vin och låt det koka in. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och persilja. Kärna ur och skär paprikorna i bitar och rör ner i köttfärsröran.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg och kesella och ost och tillsätt köttfärsröran. Bred ut blandningen i det ogräddade pajskalet och garnera med oliver. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Garnera med persilja och servera med blandad sallad.