Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 400 g nötfärs
- 500 g krossade tomater
- 2 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk pizzakrydda 2–3 tsk
- 500 g amandinepotatis eller annan fast tunnskalig potatis
- 100 g mozzarella eller lagrad ost
Servera med:
blandad sallad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme i en gryta med olja. Höj värmen, tillsätt färsen och stek den smulig. Späd med tomater och koka ca 20 minuter. Salta och krydda med peppar och pizzakrydda.
2
Skölj och skrubba potatisen och skiva den tunt i matberedaren med skärskivan monterad. Lägg över potatisen i en stor bunke. Rör ner köttfärssåsen och blanda med potatisen.
3
Smörj en ugnsfast form och bred ut blandningen i formen. Strö över ost och tillaga i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Känn efter att potatisen är mjuk. Servera med blandad sallad.