Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk pizzakrydda 2–3 tsk
  • 500 g amandinepotatis eller annan fast tunnskalig potatis
  • 100 g mozzarella eller lagrad ost

Servera med:

blandad sallad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme i en gryta med olja. Höj värmen, tillsätt färsen och stek den smulig. Späd med tomater och koka ca 20 minuter. Salta och krydda med peppar och pizzakrydda.

2
Skölj och skrubba potatisen och skiva den tunt i matberedaren med skärskivan monterad. Lägg över potatisen i en stor bunke. Rör ner köttfärssåsen och blanda med potatisen.

3
Smörj en ugnsfast form och bred ut blandningen i formen. Strö över ost och tillaga i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Känn efter att potatisen är mjuk. Servera med blandad sallad.