Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 150 g potatis av fast sort
  • 50 g rotselleri
  • 1 st röd paprika
  • 400 g nötfĂ€rs
  • 2 msk smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk tomatpurĂ©
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 st mörk oxbuljongtĂ€rning
  • 1 l vatten
  • salt, svartpeppar

Servera med:

turkisk yoghurt
bröd

Gör sÄ hÀr

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tÀrna potatis och rotselleri. KÀrna ur och tÀrna paprikan.

2
Bryn fÀrsen pÄ hög vÀrme i en gryta med smör. TillsÀtt lök, vitlök, potatis, rotselleri, paprika, paprikapulver, kummin, tomatpuré, tomater, buljongtÀrningar, vatten och rör om.

3
SÀnk vÀrmen och lÄt smÄkoka, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick turkisk yoghurt och bröd.