Du behöver

  • 2 skiva vitt formbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g fläskfärs 10 %
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad dill

Senapssås:

1 st gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk senap söt och stark
1 msk senap grov fransk
salt och peppar

Servera med:

potatis
spetskål smörfräst

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och smula ner dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter.

2
Blanda ner färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs. Forma köttbullar och lägg på en tallrik.

3
Senapssås: Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med mjölk, grädde och fond under omrörning. Koka i 5 minuter. Smaksätt med båda senapssorterna, salt och peppar.

4
Lägg ner frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden. Vänd runt dem med en slickepott och låt frikadellerna sjuda, ca 5 minuter. Servera med kokt potatis och smörfräst spetskål. Garnera med dill.