Du behöver

  • 300 g laxfilĂ©
  • salt och peppar
  • 75 g fĂ€rskost
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad grĂ€slök
  • 0.5 dl riven ost
  • 400 g potatis
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjölk

Servera med:

sockerÀrter
citron

Ugn: 200°

Gör sÄ hÀr

1
Dela laxen i tvÄ lika stora bitar och lÀgg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

2
Blanda fÀrskost, dill och grÀslök och fördela pÄ laxen. Toppa med riven ost. Tillaga i ugnen, 15 minuter.

3
Skala och koka potatisen. Mosa den lÀtt med en gaffel och blanda slarvigt med smör och mjölk. Servera till fisken tillsammans med kokta sockerÀrter och citron.