Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 150 g jordärtskockor
  • 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk
  • 200 g fläskfilé
  • 1 st korv kryddig
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar

Servera med:

klyftpotatis
sallad

Gör så här

1
Skala, dela och skiva löken. Skala jordärtskockorna och skär dem i 1 cm tärningar. Fräs lök och jordärtskockor mjuka i en stekpanna med 1 msk smör. Ta upp lök och jordärtskockor.

2
Putsa köttet. Skiva kött och korv och stek i stekpannan med 1 msk smör. Lägg tillbaka lök och jordärtskockor och tillsätt vatten, fond, grädde och senap och småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.