Du behöver
- 1 st gul lök
- 150 g jordärtskockor
- 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk
- 200 g fläskfilé
- 1 st korv kryddig
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- salt och peppar
Servera med:
klyftpotatis
sallad
Gör så här
1
Skala, dela och skiva löken. Skala jordärtskockorna och skär dem i 1 cm tärningar. Fräs lök och jordärtskockor mjuka i en stekpanna med 1 msk smör. Ta upp lök och jordärtskockor.
2
Putsa köttet. Skiva kött och korv och stek i stekpannan med 1 msk smör. Lägg tillbaka lök och jordärtskockor och tillsätt vatten, fond, grädde och senap och småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.