Du behöver

  • 150 g skinka rökt
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st potatis kokta
  • 1 msk matfett
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • persilja

Servera med:

2 st morötter
1 st apelsin
1 st salladslök
salladsblad

Gör så här

1
1. Tärna skinkan. Skala och hacka löken. Tärna potatisen. Fräs skinka, lök och potatis i en stekpanna med matfett tills det börjar få fin färg.

2
2. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar i en skål, med en gaffel så att äggulorna vispas sönder. Häll äggstanningen i pannan och stek på medelvärme. Lyft omeletten med en gaffel, så att all smet stelnar. Strö över hackad persilja. Servera med en blandning av rivna morötter utskurna apelsinklyftor, skivad salladslök och salladsblad.