Du behöver
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 5 dl öl eller porter
- 2 tsk farinsocker eller mörk sirap
- 2 tsk salt
- 1 msk kumminfrö
- 9 dl rågsiktsmjöl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt ölet och värm till 37º. Rör ut jästen i degvätskan.
2
Tillsätt farinsocker, salt, stötta kumminfrön och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk, ca 45 minuter.
3
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 24 bitar. Rulla bitarna till bollar och kavla ut bollarna till runda kakor som är 10 cm i diameter. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper. Gör ett rutmönster med en sporre eller nagga dem med en gaffel. Låt bröden jäsa under duk, ca 30 minuter.
4
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt kallna på galler under duk.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows