Du behöver
- 25 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 msk flytande honung
- 6 dl vatten
- 2.5 dl fiberhavregryn
- 1 dl linfrö krossat
- 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
- 7 dl dinkelmjöl siktat
Ugn: 250°/150º
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke och blanda i salt och honung. Värm vattnet till 37º och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrön och mjöl, och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 2 timmar under duk.
2
Häll ut degen på mjölat bord, men knåda den inte. Skär degen i 4 delar. Forma och dra ut degbitarna till långa smala baguetter.
3
Lyft över bröden på en plåt med bakplåtspapper. Vrid baguetterna som en spiral och pudra över lite mjöl. Nu behöver degen inte jäsa mer.
4
Grädda mitt i ugnen på 250º, ca 15 minuter. Sänk värmen till 150º och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna på galler utan duk.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows