Du behöver

  • 1 kg butternutsquash
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 st citron pressad saft
  • salt och peppar
  • 2 msk färsk timjan

Servera med:

crème fraîche
bacon

Gör så här

1
Dela squashen längs med på mitten. Gröp ur kärnorna med en sked. Skala squashen och tärna köttet.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs squash, lök, vitlök och chili i en gryta med olja i 5 minuter.

3
Tillsätt vatten och buljongtärningar, och koka i 15 minuter tills squashen är mjuk. Mixa soppan slät.

4
Tillsätt grädde och citronsaft, och koka upp. Smaka av med salt, peppar och strö över timjan. Servera med crème fraiche och knaperstekt bacon.