Du behöver
- 1 kg butternutsquash
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chilipeppar
- 2 msk rapsolja
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 st citron pressad saft
- salt och peppar
- 2 msk färsk timjan
Servera med:
crème fraîche
bacon
Gör så här
1
Dela squashen längs med på mitten. Gröp ur kärnorna med en sked. Skala squashen och tärna köttet.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs squash, lök, vitlök och chili i en gryta med olja i 5 minuter.
3
Tillsätt vatten och buljongtärningar, och koka i 15 minuter tills squashen är mjuk. Mixa soppan slät.
4
Tillsätt grädde och citronsaft, och koka upp. Smaka av med salt, peppar och strö över timjan. Servera med crème fraiche och knaperstekt bacon.