Du behöver

  • 2 bitar laxfilé à 140 g
  • salt och peppar
  • 2 msk teriyakisås finns att köpa färdig
  • 2 tsk sesamfrö

Nudelsallad:

2 st nystan äggnudlar
1 st paprika orange
6 st blad kinakål
2 st salladslökar
100 g ostronskivling
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja

Servera med:

2 msk färsk koriander
1 st lime

Ugn: 200°

Gör så här

1
Torka av laxen med hushållspapper och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra. Ringla över teriyakisås och strö över sesamfrön. Tillaga laxen mitt i ugnen, ca 8 minuter.

2
Nudelsallad: Lägg nudlarna i en skål och häll över så mycket kokande vatten att det täcker nudlarna. Låt stå i 10 minuter. Sila av vattnet. Kärna ur och skiva paprikan. Strimla kinakålen. Skär salladslöken i sneda skivor. Riv ostronskivlingen i bitar. Woka grönsakerna i en het stekpanna med olja, ca 3 minuter. Tillsätt nudlar och smaksätt med soja. Servera med grovt riven koriander och en lime att pressa över.