Du behöver
- 1 st rödlök
- 1 st morot
- 240 g renskav fryst
- 2 msk matfett
- 2 msk trattkantareller torkade
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk messmör
- 0.5 st mörk oxbuljongtärning
- 1 tsk japansk soja
- salt och peppar
- 0.5 dl lingon frusna
- 300 g mandelpotatis
- 2 msk matfett
Cole slaw:
1 st morot
2 st kinakål blad
2 msk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Garnera med:
hackad persilja
Gör så här
1
Skala och skiva löken och moroten. Stek renskavet i en het stekpanna med matfett tills den är tinad och brynt. Dra isär köttet medan det bryns. Tillsätt lök och morot och fräs ett par minuter.
2
Krossa svampen i en mortel och strö dem i pannan. Tillsätt grädde, messmör, buljongtärning och soja och sjud i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över lingon vid servering.
3
Skala och koka mandelpotatisen i lättsaltat vatten, 15–20 minuter. Känn efter med en sticka att den är mjuk. Häll av vattnet, tillsätt matfett och krossa potatisen med en potatisstöt.
4
Cole slaw: Skala och riv moroten grovt. Finstrimla kålen. Blanda morot, kål, yoghurt, majonnäs och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja.