Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 1 st morot
  • 240 g renskav fryst
  • 2 msk matfett
  • 2 msk trattkantareller torkade
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk messmör
  • 0.5 st mörk oxbuljongtärning
  • 1 tsk japansk soja
  • salt och peppar
  • 0.5 dl lingon frusna
  • 300 g mandelpotatis
  • 2 msk matfett

Cole slaw:

1 st morot
2 st kinakål blad
2 msk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk hackad persilja
salt och peppar

Garnera med:

hackad persilja

Gör så här

1
Skala och skiva löken och moroten. Stek renskavet i en het stekpanna med matfett tills den är tinad och brynt. Dra isär köttet medan det bryns. Tillsätt lök och morot och fräs ett par minuter.

2
Krossa svampen i en mortel och strö dem i pannan. Tillsätt grädde, messmör, buljongtärning och soja och sjud i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över lingon vid servering.

3
Skala och koka mandelpotatisen i lättsaltat vatten, 15–20 minuter. Känn efter med en sticka att den är mjuk. Häll av vattnet, tillsätt matfett och krossa potatisen med en potatisstöt.

4
Cole slaw: Skala och riv moroten grovt. Finstrimla kålen. Blanda morot, kål, yoghurt, majonnäs och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja.