Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 cm purjolök eller 1 salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 st burk musslor 225 g
  • salt och peppar

Toast:

1 st portionsciabatta
2 msk pesto finns att köpa färdigt
75 g mozzarella riven

Garnera med:

musslor
1 msk hackad persilja
1 msk purjolök hackad

Ugn: 250°, grill

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Fräs lök, vitlök och purjolök på svag värme i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt tomater och låt sjuda i 5 minuter.

2
Låt musslorna rinna av i en sil. Blanda ner hälften av musslorna i sop-pan, spara resten till garnering. Smaka av soppan med salt och peppar.

3
Dela brödet och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred pesto på strö över mozzarella. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 4 minuter. Brö-den serveras varma till soppan.

4
Garnering: Blanda resterande musslor med persilja och purjolök och lägg i soppan.