Du behöver
- 4 st kotletter ca 1 1/2 cm tjocka, benfria
- salt och peppar
- 2 msk senap söt och stark
- 2 dl ströbröd
- 1 msk smör
- 1 msk rapsolja
Smörfräst spenat:
400 g spenat lösfryst
2 msk smör
salt och peppar
Servera med:
quinoa tricolor kokt
citronklyftor
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Bred senap på ena sidan av och lägg kotlet-terna senapssiden ner på en tallrik med ströbröd. Vänd på kot-letterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd. Lägg kot-letterna på ett smörpapper och låt paneringen torka en stund.
2
Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna, ca 3 minuter per sida.
3
Smörfräst spenat: Fräs spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort. Salta och peppra. Servera till kotletterna med kokt quinoa och citron. Garnera med persilja.