Du behöver
- 4 st kotletter med ben, ca 1 1/2 cm tjocka
- salt och peppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk rosmarin torkad
- 2 msk smör
Potatis- och selleripuré:
600 g mandelpotatis
75 g rotselleri
2 st palsternackor
2 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad persilja
Servera med:
broccoli kokt
Garnera med:
timjan, rosmarin färsk
Gör så här
1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Klipp eller skär ett par snitt i fettkanten så att köttet ligger plant i stekpannan. Salta och krydda med peppar, timjan och rosmarin och stek på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
2
Potatis- och selleripuré: Skala och skär potatis, selleri och palsternackor i bitar och koka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet, men spara 1 dl. Mosa med potatisstöt och rör ner smör och 1 dl kokvatten. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan. Servera med kokt broccoli. Garnera med tim-jan och rosmarin.