Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • ströbröd
  • smör till stekning

Äppelremoulad:

2 st äpplen gröna
2 st gurkor inlagda
0.5 dl majonnäs helst Hellmans
1 dl crème fraîche
0.5 tsk curry
1 nypa socker
2 msk hackad gräslök eller dill
salt

Klyftpotatis:

3 st bakpotatis
olivolja
flingsalt
friséesallat
2 st tomater
1 st ärtskott ask

Servera med:

hamburgerbröd

Gör så här

1
Laxburgare: Kör laxen i matberedare. Blanda med övriga ingredienser utom ströbröd. Forma till burgare och vänd i ströbrödet. Stek i smör några minuter på varje sida.

2
Äppelremoulad: Skala och skär äpplen i små tärningar. Hacka de inlagda gurkorna fint. Blanda ner i majonnäs och crème fraiche. Rör i curry, socker och hackad gräslök eller dill. Smaka av med salt och peppar.

3
Klyftpotatis: Sätt ugnen på 180º. Klyfta bakpotatisarna, ringla över olivolja och lägg som båtar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Salta rikligt. Låt rostas i ugn ca 40 min. Skiva tomaterna och riv salladen i lagom bitar.