Du behöver

  • 4 st kotletter benfria
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl ananas krossad, från burk
  • 0.5 st äpple
  • 2 st salladslökar
  • 1 tsk ingefära riven
  • 2 dl mozzarella ca 75 g

Garnera med:

färsk koriander

Servera med:

jasminris

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida. Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form.

2
Låt ananaskrosset rinna av i en sil. Riv äpplet grovt. Skiva salladslöken tunt. Blanda ananas, äpple, salladslök, ingefära och mozzarella och fördela blandningen på kotletterna. Gratinera i mitt i ugnen, 8–10 minuter. Garnera med koriander och servera med kokt jasminris.