Du behöver
- 4 st kotletter benfria
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 1.5 dl ananas krossad, från burk
- 0.5 st äpple
- 2 st salladslökar
- 1 tsk ingefära riven
- 2 dl mozzarella ca 75 g
Garnera med:
färsk koriander
Servera med:
jasminris
Ugn: 250°
Gör så här
1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida. Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form.
2
Låt ananaskrosset rinna av i en sil. Riv äpplet grovt. Skiva salladslöken tunt. Blanda ananas, äpple, salladslök, ingefära och mozzarella och fördela blandningen på kotletterna. Gratinera i mitt i ugnen, 8–10 minuter. Garnera med koriander och servera med kokt jasminris.