40 stycken

Du behöver

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver för kokning
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 250 g smör

Garnera med:

1 ägg
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad.

2

Skär smöret i bitar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylen 1 timme.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar.

4

Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och skär längderna i ca 4 cm långa bitar.

5

Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt kallna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.