Du behöver

  • 50 g hasselnötskärnor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 200 g smör
  • 1 st ägg

Garnera med:

1 st ägg
25 g hasselnötter rostade
strössel t ex Golden Perlini från Dr Oetker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Passa så de inte bränns vid. Mal nötterna på mandelkvarn. Blanda nötter, socker, muscovadosocker, mjöl, bakpulver, kakao, smör i bitar och ägg till en smidig deg i matberedaren med plastkniven monterad.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Rulla ut bitarna i fingertjocka längder och lägg på en plåt med bak-plåtspapper. Platta ut längderna något. Pensla med ägg och strö över hackade hasselnötter och strössel. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Skär längderna i 2 cm sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.

Portioner
60 stycken

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows