Du behöver
- 50 g hasselnötskärnor
- 2 dl strösocker
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 200 g smör
- 1 st ägg
Garnera med:
1 st ägg
25 g hasselnötter rostade
strössel t ex Golden Perlini från Dr Oetker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Passa så de inte bränns vid. Mal nötterna på mandelkvarn. Blanda nötter, socker, muscovadosocker, mjöl, bakpulver, kakao, smör i bitar och ägg till en smidig deg i matberedaren med plastkniven monterad.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Rulla ut bitarna i fingertjocka längder och lägg på en plåt med bak-plåtspapper. Platta ut längderna något. Pensla med ägg och strö över hackade hasselnötter och strössel. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
3
Skär längderna i 2 cm sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows