Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl rörsocker strö
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl rapsolja mild
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 st apelsin rivet skal
- 1 tsk hjorthornssalt
Garnera med:
25 g mörk blockchoklad
Ugn: 150°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör, socker, rörsocker och vaniljsocker po-röst i matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt oljan och arbeta in den i smörblandningen.
2
Blanda mjöl, apelsinskal och hjorthornssalt och blanda ner i smeten och blanda snabbt ihop till en deg.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 bitar som rullas till bollar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, men inte för tätt för kakorna flyter ut under gräddningen.
4
Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna på plåten och lägg över på galler för att kallna.
5
Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över hett vattenbad. Eller smält i en glasskål i mikron, 30 sekunder. Rör om tills chokladen smält. Ringla chokladen över kakorna. Låt stelna. Förvara i burk med tättslutande lock.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows