Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl rörsocker strö
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja mild
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 tsk hjorthornssalt

Garnera med:

25 g mörk blockchoklad

Ugn: 150°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör, socker, rörsocker och vaniljsocker po-röst i matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt oljan och arbeta in den i smörblandningen.

2
Blanda mjöl, apelsinskal och hjorthornssalt och blanda ner i smeten och blanda snabbt ihop till en deg.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 bitar som rullas till bollar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, men inte för tätt för kakorna flyter ut under gräddningen.

4
Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna på plåten och lägg över på galler för att kallna.

5
Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över hett vattenbad. Eller smält i en glasskål i mikron, 30 sekunder. Rör om tills chokladen smält. Ringla chokladen över kakorna. Låt stelna. Förvara i burk med tättslutande lock.

Portioner
48 stycken

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows