Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer ca 250 g
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära färsk, riven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st paprika gul
  • 125 g broccoli
  • 0.5 st burk vattenkastanjer 227 g
  • 0.5 st ananasringar 220 g

Sås:

1 dl ananasjuice
1 dl kycklingbuljong av fond
0.5 msk majsstärkelse
1 msk äppelcidervinäger
0.5 msk sherry halvtorr, kan uteslutas
1 msk tomatpuré
2 msk strösocker
salt, svartpeppar

Servera med:

cashewnötter
cocktailtomater
jasminris kokt

Gör så här

1
Strimla kycklingen och lägg i en skål. Tillsätt soja, ingefära och olja och blanda runt.

2
Ansa och skär purjolöken i sneda skivor. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Dela broccolin i buketter. Låt vattenkastanjerna rinna av i en sil. Spara ananasjuicen till såsen och skär ananasen i bitar.

3
Bryn kycklingen runt om i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.

4
Sås: Blanda ananasjuice, buljong, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och tillsätt till grytan och rör om. Låt sjuda i 5 minuter.

5
Tillsätt vattenkastanjer, purjolök, paprika, broccoli och ananas och koka, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med cashewnötter, delade tomater och jasminris.