Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör eller margarin

Dressing:

0.75 dl olivolja
1 msk honung
1 st citron strimlat skal och pressad saft
2 msk rosmarin finhackad färsk
1 st chilipeppar röd spansk
0.5 dl oliver skivade svarta
1 st vitlöksklyfta
2 msk kapris
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar stött

Servera med:

sallad
bröd

Gör så här

1
Putsa filéerna. Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer i köttet och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65º. Låt kallna.

2
Skiva köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat.

3
Dressing: Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar. Häll dressingen över köttet ett par timmar före servering. Servera med sallad och bröd.