Du behöver

  • 200 g spagetti

Tonfisksås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
4 dl krossade tomater
2 tsk basilika hackad
salt, svartpeppar
1 st burk tonfisk i vatten, ca 200 g
1.5 msk kapris hackad, eller urkärnade svarta oliver

Garnera med:

basilika

Servera med:

parmesanost flagad
morotsstavar

Gör så här

1
Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Tonfisksås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken blank i en gryta med olja. Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt avrunnen tonfisk och kapris och låt såsen bli varm.

3
Blanda lite av såsen med pastan och fördela i tallrikar. Toppa med en sked sås och garnera med basilika. Servera med flagad parmesanost och morotsstavar.