Du behöver

  • 250 g lammfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 tsk kebabkrydda
  • 1 msk timjan hackad färsk

Marinerad rödlök:

0.5 st rödlök
2 msk pressad citronsaft
2 krm salt

Servera med:

tunnbröd mjuka
grönsallad blandad
böngroddar färska
yoghurt naturell

Gör så här

1
Blanda färs, salt, peppar, riven vitlök, citronskal, kebabkrydda och timjan till en smidig färs. Forma färsen till två avlånga bullar och pensla dem med olja. Grill dem runt om i en het grillpanna, ca 5 minuter.

2
Marinerad rödlök: Skala och skiva löken i tunna klyftor. Lägg löken i en skål och blanda den med citronsaft och salt.

3
Värm tunnbröden i grillpannan. Dela kebaberna på snedden och lägg dem i varma tunnbröd tillsammans med sallad, grod-dar och marinerad rödlök. Ringla över yoghurt.