Du behöver
- 250 g lammfärs
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk rivet citronskal
- 2 tsk kebabkrydda
- 1 msk timjan hackad färsk
Marinerad rödlök:
0.5 st rödlök
2 msk pressad citronsaft
2 krm salt
Servera med:
tunnbröd mjuka
grönsallad blandad
böngroddar färska
yoghurt naturell
Gör så här
1
Blanda färs, salt, peppar, riven vitlök, citronskal, kebabkrydda och timjan till en smidig färs. Forma färsen till två avlånga bullar och pensla dem med olja. Grill dem runt om i en het grillpanna, ca 5 minuter.
2
Marinerad rödlök: Skala och skiva löken i tunna klyftor. Lägg löken i en skål och blanda den med citronsaft och salt.
3
Värm tunnbröden i grillpannan. Dela kebaberna på snedden och lägg dem i varma tunnbröd tillsammans med sallad, grod-dar och marinerad rödlök. Ringla över yoghurt.