Du behöver
- 300 g linguine
- 2 st hjärtmusslor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2–1 st chilipeppar röd spansk röd
- 4 st plommontomater
- 2 msk olivolja
- 0.5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 dl vin vitt, torrt
- 2 msk bladpersilja hackad
- salt
Garnera med:
hackad persilja
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Låt hjärtmusslorna rinna av i en sil. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Dela, kärna ur och klyfta tomaterna tunt.
3
Fräs vitlök och chili i en panna (gärna traktörpanna) med olja. När vitlöken börja få färg tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Koka upp och tillsätt vin och persilja och koka upp. Smaka av med salt. Blanda sås och pasta och garnera med hackad persilja.