Du behöver

  • 300 g conchiglie

Bolognesesås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
1 st stjälk blekselleri eller 1 bit rotselleri, ca 50 g
3 msk olivolja
400 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 dl vin torrt vitt
1 st burk hela tomater
2 msk kalvfond
1 st lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk oregano torkad
salt, svartpeppar

Servera med:

parmesanost riven

Gör så här

1
Bolognesesås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och selleri smått. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i en tjockbottnad gryta med olja, ca 5 minuter.

2
Tillsätt färsen och fräs i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, vin, tomater med spad, fond, lagerblad, timjan och oregano. Koka upp under omrörning och låt sjuda sakta under lock, ca 50 mi-nuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med såsen och servera med riven parmesanost.