Du behöver

  • 1 st palsternacka
  • 4 st potatis
  • 2 tsk rapsolja
  • salt peppar
  • 300 g kycklingfilé

Marinad:

0.5 st citron pressad saft
0.5 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
2 tsk olivolja

Parmesansås:

0.5 st gul lök
1 tsk rapsolja
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
0.5 dl grädde valfri fetthalt
1 tsk maizena redning
0.5 dl parmesanost flagad eller riven

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Skala och klyfta palsternacka och potatis och blanda med 1 tsk olja, salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen, 25 minuter.

2
Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om i en stekpanna med olja. Lägg kycklingen på potatisen och tillaga klart i ugnen de sista 15 mi-nuterna, se ovan. Kontrollera att kycklingen är klar

3
Marinad: Blanda citronsaft, sambal oelek, persilja och olja. Skiva kyck-lingen och blanda med marinaden.

4
Parmesansås: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt vatten, fond och grädde och koka upp. Red av och tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur marinaden och servera med sås och rotfrukter.