Du behöver

  • kalvlever ca 1 cm tjocka skivor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm mejram torkad
  • 50 g bacon
  • 2 msk matfett

Skysås:

2 dl vatten
2 tsk kalvfond
1 tsk potatismjöl
salt svartpeppar

Servera med:

2 msk kapris
kokta rödbetor
haricots verts kokta
potatis kokt

Gör så här

1
Skölj och torka av leverskivorna med hushållspapper. Lägg mjölet på en tallrik. Salta och krydda mjölet med peppar och mejram och rör om. Vänd leverskivorna i mjölet och låt dem ligga på ett smörpapper och torka en stund.

2
Strimla och fräs baconet i en het stekpanna. Låt rinna av på hushålls-papper.

3
Stek leverskivorna i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Ta upp skivorna och håll varmt.

4
Skysås: Vispa ur stekpannan med vatten, fond och potatismjöl utrört i lite vatten. Koka upp. Salta och peppra. Servera kalvlevern med bacon, kapris, rödbetor i klyftor haricots verts och potatis.