Du behöver
- 250 g risgrynsgröt kokt
- 1 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 msk hackad dill
- 0.5 krm vitpeppar
- 0.25 krm cayennepeppar
- 300 g vit fiskfilé kokt
- 1 msk ströbröd
- 2 tsk matfett flytande
Dillsky:
1 dl hönsbuljong av tärning
1 msk matfett
2 msk hackad dill
Servera med:
morötter kokta skivade
potatis kokt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda risgrynsgröt, uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och cayenne-peppar. Finfördela fisken och rör ner i smeten.
2
Smörj en ugnsfast form. Häll smeten i formen och släta till ytan. Strö över ströbrödet och pensla med matfett. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
3
Dillsky: Koka upp buljongen med matfett och dill och servera till fisk-puddingen tillsammans med kokta morötter och potatis.