Du behöver

  • 250 g risgrynsgröt kokt
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.25 krm cayennepeppar
  • 300 g vit fiskfilé kokt
  • 1 msk ströbröd
  • 2 tsk matfett flytande

Dillsky:

1 dl hönsbuljong av tärning
1 msk matfett
2 msk hackad dill

Servera med:

morötter kokta skivade
potatis kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda risgrynsgröt, uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och cayenne-peppar. Finfördela fisken och rör ner i smeten.

2
Smörj en ugnsfast form. Häll smeten i formen och släta till ytan. Strö över ströbrödet och pensla med matfett. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.

3
Dillsky: Koka upp buljongen med matfett och dill och servera till fisk-puddingen tillsammans med kokta morötter och potatis.