Du behöver
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g blandfärs
- 1 tsk rapsolja
- 1.5 dl passerade tomater
- 0.5 tsk torkad timjan
- salt peppar
- 2 dl riven ost
Sås:
1 dl passerade tomater
1 msk hackad persilja
salt peppar
Servera med:
kokt ris
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skölj paprikorna och dela dem på längden. Ta bort kärnorna. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Bryn färsen i en stekpanna med het olja. Tillsätt lök, vitlök, tomater och timjan och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form och fyll dem med färsen. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen, ca 10 minuter.
4
Tomatsås: Häll tomater och persilja i en kastrull och låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och sallad.