Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 140 g bacon

Sås:

sky från ugnsstekningen
1 dl grädde
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
salt peppar

Honungsglaserade rotfrukter:

2 st morötter
1 st palsternacka
500 g kålrot
1 msk rapsolja
2 msk smör
2 msk honung
salt peppar

Servera med:

ugnsrostade potatishalvor

Garnera med:

timjan

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa fläskfilén. Stöt rosépeppar och svartpeppar i mortel och gnid in det och salt runt filén. Bryn köttet runt om på medelvärme i en stekpanna med smör. Linda baconskivor runt filén och lägg filén i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen, ca 25 minuter.

2
Sås: Sila ner skyn från köttet i en kastrull och vispa samman med grädde, vatten, mjöl, soja, fond och timjan. Koka under omrörning, ca 5 minuter. Salta och peppra.

3
Honungsglaserade rotfrukter: Skala och tärna morötter, palsternacka och kålrot och stek dem mjuka i en stekpanna med olja och smör, ca 10 minuter. Smaksätt med honung, salt och peppar.

4
Vid servering: Skiva filén och lägg skivorna på en bädd av rotfrukterna. Servera med sås och ugnsrostade potatishalvor. Garnera med timjan.