Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 4 st korv 170 g
  • 200 g champinjoner
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika gul
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl grädde
  • 2 msk redning Maizena
  • 1 dl cornichoner små inlagda gurkor

Garnera med:

2 msk hackad persilja

Servera med:

broccoli kokt
morötter kokta
kokt ris

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Platta till skivorna med handen och salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över dem i en traktörpanna.

2
Skär korvarna i bitar. Ansa och dela svamparna om de är stora. Snitta och skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna.

3
Fräs korv, svamp, purjolök och paprika i en stekpanna med smör och lägg över i traktörpannan. Skölj ur stekpannan med vatten och tillsätt skyn till traktörpannan tillsammans med fond, chilisås och grädde. Låt sjuda, ca 15 minuter.

4
Red av med ljus redning under omrörning och låt sjuda, 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt cornichons vid serveringen och garnera med persilja. Servera med broccoli och morötter och ris.