Du behöver
- 1 st fläskfilé ca 600 g
- salt peppar
- 2 msk smör
- 4 st korv 170 g
- 200 g champinjoner
- 1 st purjolök
- 1 st paprika gul
- 1 st röd paprika
- 0.5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 msk chilisås
- 2 dl grädde
- 2 msk redning Maizena
- 1 dl cornichoner små inlagda gurkor
Garnera med:
2 msk hackad persilja
Servera med:
broccoli kokt
morötter kokta
kokt ris
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Platta till skivorna med handen och salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över dem i en traktörpanna.
2
Skär korvarna i bitar. Ansa och dela svamparna om de är stora. Snitta och skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna.
3
Fräs korv, svamp, purjolök och paprika i en stekpanna med smör och lägg över i traktörpannan. Skölj ur stekpannan med vatten och tillsätt skyn till traktörpannan tillsammans med fond, chilisås och grädde. Låt sjuda, ca 15 minuter.
4
Red av med ljus redning under omrörning och låt sjuda, 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt cornichons vid serveringen och garnera med persilja. Servera med broccoli och morötter och ris.