Du behöver

  • 1 st fläskfilé 600 g
  • salt peppar
  • 100 g aprikoser mjuktorkade
  • 1.5 dl ost riven lagrad
  • 2 msk smör

Kokossås:

1 st vitlöksklyfta
1 tsk ingefära hackad färsk
1 msk rapsolja
5 dl kokosmjölk krämig
2 msk mango chutney
1 tsk soja
salt peppar

Servera med:

sockerärter kokta

ugnsrostade potatishalvor, se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa fläskfilén. Snitta den på längden med en vass kniv och skär ut åt sidorna så att den blir platt. Salta och peppra köttet.

2
Hacka aprikoserna och blanda dem med osten. Lägg blandningen i filén och “lägg ihop” filén igen och fäst med tandpetare. Bryn filén runt om i en stor stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga i ugnen, ca 25 minuter. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i skivor.

3
Kokossås: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i en kastrull med olja. Rör ner kokosmjölk, mango chutney och soja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med kokta sockerärter och ugnsrostade potatishalvor.