Du behöver
- 300 g lövbiff
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 0.5 st apelsin pressad saft
- salt peppar
- 2 dl porteröl
- 3 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk maizena redning
- 2 msk hackad persilja
Servera med:
potatis kokt
Gör så här
1
Skär köttet i breda strimlor och bryn dem i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och palsternacka och skär i bitar.
2
Lägg ner lök, vitlök i stekpannan och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt morot, palsternacka, apelsinsaft, salt, peppar, öl, vatten och fond och koka i 10 minuter.
3
Red av och koka ett par minuter till. Strö över persilja och servera med kokt potatis.