Du behöver
- 250 g potatis
- 2 st morötter
- 150 g majrova
- smör eller margarin till stekning
- 2 st ägg
- 250 g laxfilé
Fänkålskräm:
1 tsk fänkålsfrö
1 dl crème fraîche
0.5 st citron pressad saft
salt peppar
Servera med:
dill
citronklyftor
Gör så här
1
Fänkålskräm: Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna. Stöt fänkålsfröna i en mortel och blanda dem med crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
2
Skala och tärna potatis, morötter och majrova och koka i en kastrull med vatten tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och ånga torrt.
3
Stek potatis, morötter och majrova i en stekpanna med smör tills de fått fin färg. Salta och peppra.
4
Skär laxen i kuber och krydda med salt och peppar och stek i en stekpanna med smör ca 5 minuter, tills de är klara. Blanda laxen och med rotsakerna.
5
Stek äggen i stekpanna med smör och servera till pytten tillsammans med fänkålskräm, dill och citronklyftor.