Du behöver

  • 250 g potatis
  • 2 st morötter
  • 150 g majrova
  • smör eller margarin till stekning
  • 2 st ägg
  • 250 g laxfilé

Fänkålskräm:

1 tsk fänkålsfrö
1 dl crème fraîche
0.5 st citron pressad saft
salt peppar

Servera med:

dill
citronklyftor

Gör så här

1
Fänkålskräm: Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna. Stöt fänkålsfröna i en mortel och blanda dem med crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

2
Skala och tärna potatis, morötter och majrova och koka i en kastrull med vatten tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och ånga torrt.

3
Stek potatis, morötter och majrova i en stekpanna med smör tills de fått fin färg. Salta och peppra.

4
Skär laxen i kuber och krydda med salt och peppar och stek i en stekpanna med smör ca 5 minuter, tills de är klara. Blanda laxen och med rotsakerna.

5
Stek äggen i stekpanna med smör och servera till pytten tillsammans med fänkålskräm, dill och citronklyftor.