Du behöver

  • 300 g skogschampinjoner
  • 1 st bananschalottenlök eller 2 schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • 2 msk sherry kan uteslutas
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt peppar

Ostkräm:

100 g färskost t ex Philadelphiaost
2 dl prästost eller sveciaost
2 msk hackad persilja
salt peppar

Garnera med:

hackad persilja

Servera med:

bröd se recept

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen tunt. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör tills löken är blank. Strö över mjöl och rör om.

2
Späd med vatten och tillsätt fond och grädde. Koka upp under omrörning och sjud i minst 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med sherry, soja, salt och peppar.

3
Ostkräm: Rör samman färskost, riven ost och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med hackad persilja. Servera ostkräm och bröd till soppan.