Du behöver
- 300 g skogschampinjoner
- 1 st bananschalottenlök eller 2 schalottenlökar
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl grädde
- 2 msk sherry kan uteslutas
- 1 tsk kinesisk soja
- salt peppar
Ostkräm:
100 g färskost t ex Philadelphiaost
2 dl prästost eller sveciaost
2 msk hackad persilja
salt peppar
Garnera med:
hackad persilja
Servera med:
bröd se recept
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen tunt. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör tills löken är blank. Strö över mjöl och rör om.
2
Späd med vatten och tillsätt fond och grädde. Koka upp under omrörning och sjud i minst 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med sherry, soja, salt och peppar.
3
Ostkräm: Rör samman färskost, riven ost och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med hackad persilja. Servera ostkräm och bröd till soppan.