Du behöver

  • 2.5 st örter kalkonkorvar med och lime
  • 1 msk senap
  • 1 dl riven ost

Palsternacksmos:

7 st potatis ca 300 g
1 st palsternacka
1 msk matfett
mjölk ca 1/2 dl
salt vitpeppar
1.5 msk hackad persilja

Gurksås:

1 dl turkisk yoghurt
2 msk bostongurka eller annan gurkmix

Servera med:

röd paprika

Ugn: grill 250°

Gör så här

1
Palsternacksmos: Skala potatisar och palsternacka och skär i bitar och lägg i en gryta. Häll på kokande vatten, så att det täcker. Koka upp och sjud potatisen mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt matfett och mjölk. Ställ tillbaka grytan på plattan och låt stå tills mjölken blir varm. Mosa med en elvisp och kör på låg hastighet till ett luftigt mos. Kör du för länge blir moset klibbigt. Salta och peppra. Blanda ner persiljan.

2
Skär en djup skåra längs med korvarna och lägg dem i en ugnsfast form. Bred senap i skåran och strö över riven ost. Gratinera högt upp i ugnen, ca 5 minuter.

3
Gurksås: Blanda yoghurt och gurkmix. Servera till korven tillsammans med skivad paprika.