Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 st ägg
  • 2 msk smör
  • 2 dl ost riven lagrad

Peperonata:

1 st röd paprika
1 st paprika gul eller orange
1 st gul lök
2 msk rapsolja
1 st burk cocktailtomater 400 g
salt peppar

Garnera med:

färsk rosmarin

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda färs, salt, peppar, rosmarin och ägg och arbeta till en smidig färs. Forma färsen till 6 biffar. Stek biffarna i en stek-panna med lätt brynt smör, 2 minuter per sida.

2
Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och fördela osten på biffarna. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Peperonata: Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och grovhacka löken. Fräs paprika och lök i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt cocktailtomaterna med spadet och koka ihop, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Garnera med färsk rosmarin.