Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk hackad färsk rosmarin
- 1 st ägg
- 2 msk smör
- 2 dl ost riven lagrad
Peperonata:
1 st röd paprika
1 st paprika gul eller orange
1 st gul lök
2 msk rapsolja
1 st burk cocktailtomater 400 g
salt peppar
Garnera med:
färsk rosmarin
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda färs, salt, peppar, rosmarin och ägg och arbeta till en smidig färs. Forma färsen till 6 biffar. Stek biffarna i en stek-panna med lätt brynt smör, 2 minuter per sida.
2
Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och fördela osten på biffarna. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter.
3
Peperonata: Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och grovhacka löken. Fräs paprika och lök i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt cocktailtomaterna med spadet och koka ihop, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Garnera med färsk rosmarin.