Du behöver

  • 140 g bacon
  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 msk smör
  • 1 st tomater 370 g
  • 2 st squash små
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • flingsalt

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Strimla baconet tunt och stek det i en het stekpanna, tills baconet får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Blanda färs och hälften av baconet. Resten sparas till garne-ring. Tillsätt ägg, chilisås, salt, peppar och timjan och arbeta till en smidig färs.

3
Forma färsen till 10 små biffar och stek dem i en stekpanna, med lätt brynt smör, ca 2 minuter per sida. Häll passerade to-mater runt biffarna i pannan och låt puttra i 5 minuter.

4
Skär squashen i 1 1/2 cm tjocka skivor och pensla med olja. Grilla i het grillpanna, 1–2 minuter per sida. Ansa och dela svampen och stek i en stekpanna med smör tills de får fin färg, ca 5 minuter. Salta.