Du behöver
- 140 g bacon
- 500 g lammfärs
- 1 st ägg
- 0.5 dl chilisås
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 tsk torkad timjan
- 2 msk smör
- 1 st tomater 370 g
- 2 st squash små
- 1 msk rapsolja
- 200 g champinjoner
- 2 msk smör
- flingsalt
Garnera med:
färsk timjan
Gör så här
1
Strimla baconet tunt och stek det i en het stekpanna, tills baconet får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
2
Blanda färs och hälften av baconet. Resten sparas till garne-ring. Tillsätt ägg, chilisås, salt, peppar och timjan och arbeta till en smidig färs.
3
Forma färsen till 10 små biffar och stek dem i en stekpanna, med lätt brynt smör, ca 2 minuter per sida. Häll passerade to-mater runt biffarna i pannan och låt puttra i 5 minuter.
4
Skär squashen i 1 1/2 cm tjocka skivor och pensla med olja. Grilla i het grillpanna, 1–2 minuter per sida. Ansa och dela svampen och stek i en stekpanna med smör tills de får fin färg, ca 5 minuter. Salta.