Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash medelstor
  • olivolja till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 2 st tomater
  • 3 msk kalvfond
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1.5 tsk rosmarin torkad
  • 4 st sardellfiléer
  • 1.5 dl svarta oliver
  • flingsalt
  • nymald peppar

Servera med:

pasta t ex spagetti
parmesanost

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar. Fräs löken i en gryta med olja utan att den tar färg.

2
Höj värmen och tillsätt färs, vitlök, paprika och squash och stek tills köttfärsen är smulig.

3
Tillsätt tomater, fond, timjan och rosmarin och koka såsen sakta under lock, ca 30 minuter.

4
Hacka sardellerna. Tillsätt sardeller och oliver till grytan och koka såsen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.