Du behöver
- squash ca 800 g
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 krm chiliflakes
- olivolja till stekning
- 4 st sardellfiléer
- 0.5 dl mynta strimlad
- 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
- flingsalt
Servera med:
500 g pasta t ex ravioli
olivolja
svartpeppar nymald
parmesanost
Gör så här
1
Dela squashen på längden och skär den i skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs squash, vitlök och chili i en stekpanna med olja, ca 2 minuter. Sänk värmen och fortsätt att “mjuksteka” squashen med ett lock på glänt, ca 10 minuter.
2
Hacka sardellerna. Tillsätt sardeller, mynta, citronskal och citronsaft till squashen och låt det fräsa ihop. Smaka av med salt.
3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Blanda försiktigt pasta och grönsaksfräs. Toppa med extra olivolja, nymald peppar och riven parmesanost.