Du behöver

  • squash ca 800 g
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 krm chiliflakes
  • olivolja till stekning
  • 4 st sardellfiléer
  • 0.5 dl mynta strimlad
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • flingsalt

Servera med:

500 g pasta t ex ravioli
olivolja
svartpeppar nymald
parmesanost

Gör så här

1
Dela squashen på längden och skär den i skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs squash, vitlök och chili i en stekpanna med olja, ca 2 minuter. Sänk värmen och fortsätt att “mjuksteka” squashen med ett lock på glänt, ca 10 minuter.

2
Hacka sardellerna. Tillsätt sardeller, mynta, citronskal och citronsaft till squashen och låt det fräsa ihop. Smaka av med salt.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Blanda försiktigt pasta och grönsaksfräs. Toppa med extra olivolja, nymald peppar och riven parmesanost.