Du behöver

  • 200 g rökt sidfläsk
  • 2 st rödlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 2 krm chiliflakes
  • 1.5 dl rödvin
  • 2 st tomater
  • 2 msk färsk rosmarin
  • flingsalt
  • 2 st mozzarellaostar
  • 600 g färsk gnocchi
  • pecorinoost ca 3 dl riven

Ugn: 225°

Gör så här

1
Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en gryta med olja utan att den tar färg. Tillsätt fläsk, vitlök och chiliflakes och fortsätt steka tills fläsket är knaprigt.

2
Tillsätt vin och låt det mesta koka in. Blanda i tomater och rosmarin och koka på svag värme utan lock, ca 20 minuter. Smaka av med salt.

3
Dela mozzarellaosten i mindre bitar. Varva gnocchi, tomatsås, mozzarel-laost och det mesta av pecorinoosten i en smord ugnsfast form. Strö över resten av pecorinoosten. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter.