Du behöver
- 200 g rökt sidfläsk
- 2 st rödlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 2 krm chiliflakes
- 1.5 dl rödvin
- 2 st tomater
- 2 msk färsk rosmarin
- flingsalt
- 2 st mozzarellaostar
- 600 g färsk gnocchi
- pecorinoost ca 3 dl riven
Ugn: 225°
Gör så här
1
Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en gryta med olja utan att den tar färg. Tillsätt fläsk, vitlök och chiliflakes och fortsätt steka tills fläsket är knaprigt.
2
Tillsätt vin och låt det mesta koka in. Blanda i tomater och rosmarin och koka på svag värme utan lock, ca 20 minuter. Smaka av med salt.
3
Dela mozzarellaosten i mindre bitar. Varva gnocchi, tomatsås, mozzarel-laost och det mesta av pecorinoosten i en smord ugnsfast form. Strö över resten av pecorinoosten. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter.