Du behöver
- 6 st potatis ca 500 g
- 700 g pumpa
- 2 msk smör
- 1 st fläskfilé
- salt peppar
- 2 msk salvia grovhackad
- 2 msk rosmarin grovhackad
- 6 skiva fläsk ca 225 g
Rucolasås:
0.25 st rödlök
2 dl crème fraîche
1 dl turkisk yoghurt
25 g rucolasallad
1 tsk salvia hackad
salt peppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skrubba potatisen ren med borste i kallt vatten. Klyfta potatisen. Dela, kärna ur och skiva pumpan. Skala pumpaskivorna med kniv och pumpaköttet i stora bitar. Lägg potatis och pumpa i en het form med smält smör och blanda runt så att potatis och pumpa täcks med smör. Tillaga mitt i ugnen, ca 5 minuter.
2
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Salta och peppra köttet och rulla den i rosmarin och salvia på en skärbräda.
3
Linda fläskskivorna runt filén och bind samman med ett steksnöre. Lägg köttet i formen med potatis och pumpa och tillaga i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Vänd filé, potatis och pumpa i formen efter halva tiden.
4
Rucolasås: Skala och skiva löken. Lägg löken i en skål med lättsaltat kallt vatten och låt dra i 15 minuter. Låt rinna av i en sil. Mixa crème fraiche, yoghurt, rucola, lök och salvia. Smaka av med salt och peppar. Vid servering klipp bort snöret runt köttet och skär upp det i skivor.