Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • salt peppar
  • 300 g vit fiskfilé
  • 1 msk smör eller margarin

Citronsås:

1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2.25 dl mjölk
0.5 st grönsaksbuljongtärning
0.5 st citron pressad saft
2 msk hackad persilja

Servera med:

potatis kokt
ärter kokta

Gör så här

1
Blanda ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida, tills fisken är klar.

2
Citronsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning. Lägg i buljongtärningen och koka i 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör i persilja och servera till fisken med potatis och ärter.