Du behöver

  • 70 g bacon
  • 0.5 st gul lök
  • 250 g kycklingfil
  • smör eller margarin till stekning
  • salt peppar
  • 1 dl grädde valfri fetthalt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 st tomater soltorkade
  • 5 st körsbärstomater

Servera med:

kokt ris
haricots verts kokta

Gör så här

1
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Skala och hacka löken. Dela kycklingen på längden i tre bitar. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Lägg i löken och fräs lite till. Salta och peppra.

3
Tillsätt grädde, vatten, fond, hackade soltorkade tomater och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg i delade körsbärstomater och strö över bacon. Servera med ris och haricots verts.