Du behöver
- 70 g bacon
- 0.5 st gul lök
- 250 g kycklingfil
- smör eller margarin till stekning
- salt peppar
- 1 dl grädde valfri fetthalt
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 2 st tomater soltorkade
- 5 st körsbärstomater
Servera med:
kokt ris
haricots verts kokta
Gör så här
1
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
2
Skala och hacka löken. Dela kycklingen på längden i tre bitar. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Lägg i löken och fräs lite till. Salta och peppra.
3
Tillsätt grädde, vatten, fond, hackade soltorkade tomater och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg i delade körsbärstomater och strö över bacon. Servera med ris och haricots verts.