Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 kg lammfärs
  • 2 st frysta provencalska örtkryddor à 70 g
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Rostad vitlökssås:

6 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
5 dl crème fraîche
1 msk kycklingfond
1 msk vit balsamicovinäger
salt peppar

Ugn: grill, 225°

Gör så här

1
Rostad vitlökssås: Skala och skiva vitlöken och fräs den gyllenbrun i en kastrull med olja. Låt svalna. Mixa vitlök, crème fraiche, fond och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kylen.

2
Blötlägg trägrillspetten. Skala och finhacka löken. Blanda lök, färs, örtkryddor, salt och peppar och arbeta ihop till fast och jämn smet. Forma färsen till avlånga “köttbullar” och trä upp på blötlagda grillspett.

3
3. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i övre delen av ugnen under grillelementet, 7–8 minuter. Vänd spetten ett par gånger under tiden.