Du behöver
- 3 dl rismjöl
- 3 dl durramjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 2 tsk salt
- 1 tsk brödkrydda
- 0.5 dl psylliumfröskal
- 2 msk pofiber
- 2 msk fibrex
- 50 g jäst
- 7 dl vatten fingervarmt
- 1 st äggvita
- 1 msk rapsolja
- 0.5 dl ljus sirap
Gör så här
1
Blanda alla torra ingredienser, gärna i en degblandare. Blanda jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter.
2
Häll ut lite rismjöl på bakbordet och dela degen i 6 delar. Rulla varje del så att de blir 20–25 cm långa. Forma som baguetter och rulla i rismjöl så degen inte fastnar. Låt dem jäsa under bakduk 20 minuter. Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt så att den blir varm. Lägg över baguetterna på den heta plåten och grädda dem 20–30 minuter.
3
Tips! Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Då blir det fina olivbröd. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke.