Du behöver

  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl durramjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brödkrydda
  • 0.5 dl psylliumfröskal
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk fibrex
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten fingervarmt
  • 1 st äggvita
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl ljus sirap

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser, gärna i en degblandare. Blanda jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter.

2
Häll ut lite rismjöl på bakbordet och dela degen i 6 delar. Rulla varje del så att de blir 20–25 cm långa. Forma som baguetter och rulla i rismjöl så degen inte fastnar. Låt dem jäsa under bakduk 20 minuter. Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt så att den blir varm. Lägg över baguetterna på den heta plåten och grädda dem 20–30 minuter.

3
Tips! Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Då blir det fina olivbröd. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke.