Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 200 g champinjoner
- 140 g bacon
- 600 g potatis
- 3 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 150 g sockerärter
- salt peppar
Servera med:
gelé
Gör så här
1
Putsa filén och skiva den. Bryn köttet i en stekpanna med smör i och lägg över i en gryta.
2
Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i kvartar. Fräs lök och svamp i stekpannan med smör, och lägg över i grytan. Strimla och stek baconet och lägg över i grytan.
3
Skala och skär potatisen i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med vatten, grädde och fond. Koka upp och koka i 15 minuter, tills potatisen är klar. Ansa sockerärterna och lägg ner i grytan. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med gelé.