Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 140 g bacon
  • 600 g potatis
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 150 g sockerärter
  • salt peppar

Servera med:

gelé

Gör så här

1
Putsa filén och skiva den. Bryn köttet i en stekpanna med smör i och lägg över i en gryta.

2
Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i kvartar. Fräs lök och svamp i stekpannan med smör, och lägg över i grytan. Strimla och stek baconet och lägg över i grytan.

3
Skala och skär potatisen i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med vatten, grädde och fond. Koka upp och koka i 15 minuter, tills potatisen är klar. Ansa sockerärterna och lägg ner i grytan. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med gelé.