Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 msk honung
- 3 dl solrosfrön
- 5 dl rågsikt
- 8.5 dl vetemjöl
Pensling:
vatten
sesamfrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°. Häll lite vat-ten över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Dela varje bit i 13 bitar och rulla bitarna till bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.