Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 3 dl solrosfrön
  • 5 dl rågsikt
  • 8.5 dl vetemjöl

Pensling:

vatten
sesamfrö

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°. Häll lite vat-ten över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Dela varje bit i 13 bitar och rulla bitarna till bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.